Bel ons voor GRATIS ADVIES & voor PRO DEO BEZWAAR:

Uitkering verlaagd?

100% gratis advies!

Bel nu met een uitkeringsspecialist

> Pro Deo uitkeringsadvocaat

> Gratis juridisch advies in heel Nederland

> Directe behandeling van uw probleem

Vul uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op.  Maatregel bijstandsuitkering (tijdelijk verlagen van uitkering)

  Is uw bijstandsuitkering (Participatiewet) tijdelijk verlaagd (maatregel) door de gemeente of sociale dienst, omdat u één of meer van de verplichtingen die zijn verbonden aan een bijstandsuitkering niet nakomt? Het is dan van belang dat u snel en juist handelt.

  Bij een maatregel kan vaak goed verweer worden gevoerd tegen de wijze en ingang van de tenuitvoerlegging, naast het verweer tegen de gestelde verwijtbaarheid. Vaak worden er in maatregelzaken vormfouten gemaakt, en/of is sprake van een gebrekkige bewijsvorming.

  Indien u het niet eens bent met een besluit (beschikking) van de gemeente of sociale dienst, heeft u de mogelijkheid om binnen de gestelde termijn bezwaar te maken. De gestelde bezwaartermijn is doorgaans 6 weken na de dagtekening van de brief (besluit). Het te laat bezwaar maken zorgt ervoor dat het besluit niet meer kan worden aangevochten, ongeacht de juistheid en rechtsgeldigheid van het besluit.

  De bezwaarfase bij een maatregel bijstandsuitkering is cruciaal. Het bezwaarschrift vormt de grondslag van uw bezwaar. Het opstellen van een bezwaarschrift is specialistisch werk waar advocaten voor zijn opgeleid. Als u in het bezwaarschrift niet alle gronden van het bezwaar aanvoert, dan kan de gemeente daaraan voorbij gaan, evenals later de bestuursrechter en de Centrale Raad van Beroep in hoger beroep. Hierdoor is het van belang dat u vanaf het begin gebruik maar van een gespecialiseerde advocaat.

  Bent u benieuwd of u het besluit van de gemeente en/of sociale dienst (met succes) kan aanvechten? Neem dan contact met ons op. Onze advocaat, gespecialiseerd in bijstandszaken (Participatiewet), zal de rechtmatigheid van de brief van de gemeente gratis voor u toetsen. Mocht de bijstandsadvocaat kansen zien, dan zal hij nagenoeg gratis (pro deo) bezwaar voor u maken en in voorkomende gevallen u bijstaan op de hoorzitting en aldaar namens u het woord voeren.

  Praktijkvoorbeelden die succesvol zijn aangevochten:

  Aan een bijstandsuitkering zijn verplichtingen verbonden. Als u één of meer van deze verplichtingen niet nakomt dan wordt uw uitkering tijdelijk verlaagd

  • Geen gebruik maken van re-integratiemiddelen die u helpen met het krijgen van werk;
   De uitkering is voor twee maanden met 100% verlaagd.
  • Het niet naar vermogen trachten algemeen geaccepteerde arbeid te verkrijgen;
   De uitkering is voor de duur van 1 maand met 100% verlaagd.
  • U heeft geen of niet voldoende gebruik gemaakt van een door het college aangeboden voorziening;
   De bijstand is met 100% gedurende 2 maanden verlaagd.
  • De college heeft geconstateerd dat u de verplichtingen m.b.t. de arbeidsinschakeling niet bent nagekomen;
   De bijstand is met 100% gedurende 1 maand verlaagd.
  • U werk niet of onvoldoende mee aan de voor u ingezette trajecten om de kansen op werk te vergroten.
   De bijstandsuitkering is over een periode van één maand met 100% verlaagd.
  Wie zijn wij?

  Bezwaarschriftadvocaat.nl is een gespecialiseerd pro deo advocatenkantoor dat zich landelijk inzet voor mensen met problemen met hun bijstandsuitkering. Het kantoor is ervaren en gespecialiseerd in het maken van bezwaar tegen negatieve besluiten van de gemeente en sociale dienst. De ervaring heeft geleerd dat een goed juridisch onderbouwd bezwaarschrift van een advocaat vaak een oplossing biedt.

  Bezwaarschriftadvocaat.nl maakt voor u pro deo bezwaar. Wij vinden namelijk dat mensen zonder portemonnee of ontnomen bijstandsuitkering ook toegang moeten hebben tot een deskundige advocaat. Bezwaarschriftadvocaat.nl is een onderdeel van Advocaten van Cuijk.

  CONTACTFORMULIER

  • U kunt dit formulier invullen en wij nemen binnen 3/u contact met u op;
  • Uw gegevens en de door u verstrekte informatie zal te allen tijde vertrouwelijk worden behandeld.   maatregel-bijstandsuitkering

   Bel nu met een uitkeringsspecialist:

   Contact

   Laat uw bijstandsprobleem niet liggen, maar laat de bezwaarschriftadvocaat deze aanpakken.

    Door op verzenden te klikken bent u akkoord met onze Privacy Verklaring

    bijstand advocaat
    Advocaat uitkering
    Uitkering stopgezet
    Menu